Te geef vanaf maandag: 172 kruidenplantjes

Geslaagde eerste dag van de pop-up ‘Herbal Escape’ in Gent

Nog tot en met zondag kan je op adem komen in hartje Gent, in de pop-up ‘Herbal Escape by Ricola’. Met tal van kruidige activiteiten en workshops gunt het Zwitserse bonbonmerk bezoekers een vitaliserende pauze. De 172 plantjes die nodig waren voor de opbouw van de pop-up, geeft Ricola binnenkort weg om niets van de natuur verloren te laten gaan. Fans kunnen een kruidenplantje afhalen op de Korenmarkt, maandag 25 september vanaf 16 uur.

Wie de Ray-serre op de Korenmarkt binnenwandelt, waant zich instant te midden van kruidenvelden in de Zwitserse bergen. Ricola trakteerkt de bezoekers op ontspannende workshops, zoals een mindfulness-ademsessie en een creatief DIY-atelier met kruiden. Ook kan je kuieren in de Ricola-tuin, bonbons proeven of verfrissing zoeken met een geïnfuseerd water, kruidenthee of mocktail.

Ricola België: “Omdat we graag het concept van duurzaamheid uitdragen, kunnen kruidenfans een plantje uit de pop-up meenemen. We hebben zo’n 170 kruidenplantjes te geef. Kies gerust je favoriet uit de 13 befaamde kruiden die de basis vormen van elke Ricola-bonbon.”

Over Ricola – www.ricola.com

Opgericht in 1930 door meesterbakker Emil Richterich, heeft het bedrijf Ricola ongeveer zestig soorten snoep en kruidenthee ontwikkeld op basis van een mengsel van 13 planten, die bijna onveranderd bleven sinds 1940. Het familiebedrijf, dat tegenwoordig wordt gerund door Thomas Meier, is een echt succesverhaal: de confiserie kent grote bijval in meer dan 50 landen en gesmaakt door de grootste wereldsterren. Het originele recept, dat geheim is gebleven, combineert in combinatie met andere smaken, afhankelijk van het product, voordelen voor de stem en keel of zorgt gewoon voor een verfrissende adem.

Strenge locatieselectie en respect voor ecologische teeltmethoden maken deel uit van het DNA van Ricola. Lokale verankering, een toewijding aan traditionele waarden, gecombineerd met een gevoel voor kwaliteit en de wil om te innoveren, staan aan de basis van het succes van dit Zwitserse merk.

Voor meer informatie:

Evelien Olaerts I +32 496 15 18 30 I [email protected] I www.rcapress.be​
Anaïs Brisbois I +32 499 25 41 03 I [email protected] I www.rcapress.be

Over Ricola België

Het familieverhaal van Ricola begint in 1930 met de plantenpassie van banketbakker Emil Richterich die een typisch Zwitsers snoepje wilde creëren. De aromatische planten van Ricola’s Original werden destijds geplukt in en rond het geboortedorp van het bedrijf, Laufen. Vandaag worden de kruiden in vijf regio’s van Zwitserland geoogst. Honderden ervaren telers onderhouden de kleine planten op de uitzonderlijke gronden van de Zwitserse bergen. Het is uit die rijke bodem dat de Ricola-bonbons hun kracht putten.

Het familiebedrijf, vandaag gerund door Thomas Meier, is een echt succesverhaal: er zijn intussen ongeveer 60 soorten bonbons die in meer dan 45 landen worden verdeeld. De kruidenmix van 13 planten is gekend, maar tot vandaag blijft de precieze samenstelling van het familierecept een goed bewaard geheim.

Neem contact op met

www.ricola.com