Ricola opent pop-up ‘Herbal Escape’ in hartje Gent

Bezoekers kunnen op adem komen met workshops en kruidige activiteiten

Na de succesvolle pop-up in Elsene vorig jaar, strijkt Ricola nu vier dagen neer in Gent met een nieuw vitaliserend concept: Herbal Escape. Wie de serre op de Korenmarkt binnenwandelt, waant zich instant te midden van kruidenvelden in de Zwitserse bergen.

DIY Herbal Diffuser - Marion Maakt
DIY Herbal Diffuser - Marion Maakt

Ricola trakteert je allereerst op een aantal ontspannende workshops, verspreid over de dag. In ‘Energetic Breathworking’ laat coach Aimy van MAF Spirit je bewuster ademhalen voor meer energie en vitaliteit. In een 30-tal minuten leer je doelgerichte technieken om de kracht van je eigen ademhaling te ontdekken. Marion Maakt neemt je dan weer mee op sleeptouw in een DIY-atelier, waar je je eigen ‘Herbal Home Diffuser’ kan maken met Ricola-kruiden.

In de kruidentuin kom je meer te weten over de befaamde 13 kruiden van Ricola. Aan de Ricola-bar kan je ze zelfs proeven in een geïnfuseerd water, kruidenthee of mocktail.

Nog te ontdekken tot zondag 24 september.

Vanaf maandag 25 september, 16 uur, kunnen fans trouwens gratis een kruidenplantje meenemen, om niets van de natuur verloren te laten gaan.

Praktische info

‘Herbal Escape by Ricola’, van 20 tot en met 24 september in serre Ray op de Korenmarkt. Donderdag, vrijdag en zondag open van 10 tot 18 uur, zaterdag van 14 tot 22 uur.


 

Over Ricola – www.ricola.com

Opgericht in 1930 door meesterbakker Emil Richterich, heeft het bedrijf Ricola ongeveer zestig soorten snoep en kruidenthee ontwikkeld op basis van een mengsel van 13 planten, die bijna onveranderd bleven sinds 1940. Het familiebedrijf, dat tegenwoordig wordt gerund door Thomas Meier, is een echt succesverhaal: de confiserie kent grote bijval in meer dan 50 landen en gesmaakt door de grootste wereldsterren. Het originele recept, dat geheim is gebleven, combineert in combinatie met andere smaken, afhankelijk van het product, voordelen voor de stem en keel of zorgt gewoon voor een verfrissende adem.

Strenge locatieselectie en respect voor ecologische teeltmethoden maken deel uit van het DNA van Ricola. Lokale verankering, een toewijding aan traditionele waarden, gecombineerd met een gevoel voor kwaliteit en de wil om te innoveren, staan aan de basis van het succes van dit Zwitserse merk.

Voor meer informatie:

Evelien Olaerts I +32 496 15 18 30 I evelien.olaerts@rca.be I www.rcapress.be​
Anaïs Brisbois I +32 499 25 41 03 I anais.brisbois@rca.be I www.rcapress.be

Over Ricola België

Het familieverhaal van Ricola begint in 1930 met de plantenpassie van banketbakker Emil Richterich die een typisch Zwitsers snoepje wilde creëren. De aromatische planten van Ricola’s Original werden destijds geplukt in en rond het geboortedorp van het bedrijf, Laufen. Vandaag worden de kruiden in vijf regio’s van Zwitserland geoogst. Honderden ervaren telers onderhouden de kleine planten op de uitzonderlijke gronden van de Zwitserse bergen. Het is uit die rijke bodem dat de Ricola-bonbons hun kracht putten.

Het familiebedrijf, vandaag gerund door Thomas Meier, is een echt succesverhaal: er zijn intussen ongeveer 60 soorten bonbons die in meer dan 45 landen worden verdeeld. De kruidenmix van 13 planten is gekend, maar tot vandaag blijft de precieze samenstelling van het familierecept een goed bewaard geheim.

Neem contact op met

www.ricola.com