Ricola opent Herb Garden in hartje Brussel

Pluk verse kruiden en maak je eigen kruidenzeep (op 28 en 29 september)

Fan van pepermunt, salie, tijm? Of benieuwd naar minder gekende kruiden zoals pimpernel, ereprijs en sleutelbloem? Dit weekend waan je je in de Sint-Gorikshallen in hartje Brussel op een kruidenveld in de Zwitserse bergen. Ricola, gekend van zijn natuurlijke bonbons, nodigt in zijn Herb Garden passanten uit om verse kruiden te plukken en er een eigen natuurzeep van te maken.

Ontspannen wandelen in de tuin, verse kruiden plukken en je eigen natuurlijke zeep maken: zo ziet Ricola graag de nazomer. De authentieke Herb Garden verwelkomt iedereen die van de natuur houdt. In de pluktuin kan je niet alleen je eigen kruidenzeep maken, maar ook genieten van een kruidenthee, geïnfuseerd water of mocktail aan de Ricola Bar. Ook de Tasting Corner verwent je zintuigen, terwijl de Wrapping Station je toont hoe je iemand helemaal kan inpakken met een kruidige attentie.

Centraal staan de 13 verse kruiden die de basis vormen van elke Ricola-bonbon. De unieke smaken en ingrediënten zijn allemaal afkomstig van de knoppen, bloesems, stengels en wortels van deze aromatische planten. Tot vandaag blijft de kruidenmix een goed bewaard geheim – enkel de Ricola-familie kent de precieze samenstelling van het succesrecept dat al bijna 100 jaar bestaat.

Praktische info

De Ricola Herb Garden in de Sint-Gorikshallen (Sint-Goriksplein 1) is open op zaterdag 28 en zondag 29 september, van 10 tot 18 uur.

 

 

Over Ricola België

Het familieverhaal van Ricola begint in 1930 met de plantenpassie van banketbakker Emil Richterich die een typisch Zwitsers snoepje wilde creëren. De aromatische planten van Ricola’s Original werden destijds geplukt in en rond het geboortedorp van het bedrijf, Laufen. Vandaag worden de kruiden in vijf regio’s van Zwitserland geoogst. Honderden ervaren telers onderhouden de kleine planten op de uitzonderlijke gronden van de Zwitserse bergen. Het is uit die rijke bodem dat de Ricola-bonbons hun kracht putten.

Het familiebedrijf, vandaag gerund door Thomas Meier, is een echt succesverhaal: er zijn intussen ongeveer 60 soorten bonbons die in meer dan 45 landen worden verdeeld. De kruidenmix van 13 planten is gekend, maar tot vandaag blijft de precieze samenstelling van het familierecept een goed bewaard geheim.

Neem contact op met

www.ricola.com